Skip to navigation Skip to main content Skip to site map

News

Press Releases

Izvršna potpredsjednica MIGA-e u Hrvatskoj

Washington, DC, Zagreb,  27. veljače 2014. – Keiko Honda, izvršna potpredsjednica Multilateralne agencije za osiguranje investicija (MIGA) – organizacije unutar grupacije Svjetske banke koja se bavi osiguravanjem investicija od političkih rizika i povećanju ponude kredita – stigla je danas u dvodnevni posjet Hrvatskoj. Cilj njene prve posjete Hrvatskoj kao čelnice MIGA-e jest identificirati područja u kojima Agencija može poduprijeti gospodarski rast. Tijekom svog posjeta gđa. Honda će se susresti s predstavnicima Vlade, Hrvatske narodne banke i klijentima MIGA-e. 

„Hrvatska je važna zemlja za MIGA-u”, izjavila je Honda. „Osigurali smo brojne projekte koji jačaju bankarski sektor i podupiru rast privatnog sektora. Svrha mog posjeta jest pokazati našu stalnu potporu.”

Strategija grupacije Svjetske banke usmjerena je na pružanje pomoći Hrvatskoj u prevladavanju izazova gospodarskog oporavka i maksimiziranju koristi od članstva u Europskoj Uniji. Uloga MIGA-e, u okviru grupacije, jest pružiti jamstva kako bi se potakla daljnja ulaganja privatnog sektora. 
______________
MULTILATERAL INVESTMENT GUARANTEE AGENCY
A Member of the World Bank Group
1818 H Street, NW, Washington, DC 20433

MIGA Contact:
Mallory Saleson, MIGA
Tel: +1 202 473-0844
E-mail: msaleson@worldbank.org

Rebecca Post, MIGA
Tel: +1 202-473-1964
E-mail: rpost@worldbank.org

Cara Santos Pianesi
Tel: +1.202.458.2097
E-mail: csantospianesi@worldbank.org

 

Apply for an Investment Guarantee
The World Bank Group logo